Maanlamp – nachtlamp voor kinderen, wanddecoratie

Wat is de lichtbron van de lamp?

Veel mensen zijn vertrouwd met het gebruik van lampen om sfeer in hun huis te creëren. Lampen kunnen worden gebruikt als nachtverlichting, als aanvulling op andere verlichtingsbronnen in een kamer, of ze kunnen een integraal onderdeel vormen van een thematische ruimte (zoals ‘maan’ of ‘ster’ verlicht).

Ze kunnen ook fungeren als taakverlichting – een keukenlamp kan bijvoorbeeld fungeren als spotlight tijdens het koken, maar wordt een navigatiehulpmiddel wanneer men terugkomt van een maaltijd.

Lampen kunnen direct achter delen van het huis worden geplaatst, bijvoorbeeld waar iemand zou kunnen slapen. Wij raden dit echter af, omdat direct contact tussen de lamp en de huid helpt tegen vermoeide ogen als gevolg van de hele dag naar schermen staren.

Bovendien moet overtollige warmte van de lamp worden vermeden.

Waarom heet het de maanlamp?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Dit is een antieke lamp met een keramische pot als voet en met daarin enkele takjes of kunstbomen. Wat deze lamp bijzonder maakt zijn de armen/staanders die om hun as kunnen draaien.

Als je er batterijen in doet, worden deze verwarmd en veranderen deze staanders in draaiende lampen. De kleur van de vlam varieert afhankelijk van de vorm van de standaard.

Er zitten ook twee kleine lampjes in om het meer dimensie te geven en het nog lichter (en minder opvallend) te maken. Al met al een mooi en leuk ontwerp!

——

Hoe heet het ook alweer?

Paragraaf: Deze hangende glazen potten zijn perfect voor het bewaren van sieraden of andere voorwerpen. Ze zien er echt leuk uit als er maar één voorwerp in zit.

Maar als er drie of vier voorwerpen in zitten, wordt het rommelig en blijft het niet goed georganiseerd. Ik zou aanraden om minstens twee voorwerpen in je potje te bewaren.

Op die manier moeten de mensen beslissen wat ze vervolgens willen zien. Zorg ook voor wat ruimte onderin waar ze extra spullen zoals briefjes of biljetten kunnen plaatsen. Zo kun je verschillende losse papiertjes bij elkaar leggen in plaats van ze verspreid over de pot te leggen.

Ik heb gemerkt dat als mensen de bloemen uit de pot halen, het altijd lijkt alsof ze meteen teruggaan naar de winkel om iets anders te kopen. Voor mij is dat een soort teken van een goed cadeau; iemand gaat door en koopt haar…

Wat verlicht het?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Er was eens een koning die van donkere plaatsen hield. Er kwam nooit zonlicht in zijn koninkrijk omdat hij alle ramen zwart liet schilderen.

Niet tevreden met ramen die geen licht doorlieten, liet hij ook gordijnen maken in effen roodtinten. Kort daarna vond iemand glazen kralen uit, bedekt met rode stof, die de bedienden opgooiden als ze elke dag bij het paleis aankwamen.

Maar ondanks zijn inspanningen om het natuurlijke licht te weren, moest de koning toch slapen en werken. Dus ging hij elke ochtend voor zonsopgang naar de rivier die door het centrum van zijn koninkrijk liep en ontspande zich tot de dageraad. Dan kon hij het hele proces opnieuw beginnen.

Maar tijdens deze vroege uren verlieten sommige mensen uiteindelijk hun huizen. Ze zouden het eerste teken vinden dat naar het noorden leidt, naar het licht. En ze zouden één ding vragen aan degenen die langs deze weg reisden: “Vertel ons iets nieuws! Jullie weten vast iets wonderlijks of onverwachts.”

En zo ging het verhaal dat niemand meer dan één keer besefte hoe belangrijk het is om te onthouden wat er in het verschiet ligt. Dit voorkomt dat het leven te saai wordt.

Daarom, of je nu alleen loopt of te laat bent, stop de volgende keer niet om een interessant gedicht te lezen of om rond te kijken en iets nieuws op te merken. Het leven is kort en vol verrassingen, maak plezier en avontuur.

Hoe ziet het eruit?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Een maanlamp is een klein tafeltje met of zonder stoelen dat lijkt op een reusachtig stuk pizza. Aan elk uiteinde staan twee kaarsen in de vorm van halve maantjes. In het midden staat een derde kaars, en er zijn schalen gevuld met glazen stenen zoals blauwe blokjes, ringen en staafjes. Gevulde lampen creëren een sfeervolle gloed, waardoor deze decorstijl een zachtheid krijgt.

De echte aantrekkingskracht van dit ontwerp is echter zijn eenvoud. Dit is ideaal voor kinderkamers omdat ze na het ontvangen van hun nieuwe lamp geen andere veranderingen hoeven aan te brengen.

Bovendien was niemand er echt zeker van waarom men in het begin van de taartenindustrie koos voor een wasbak in plaats van een taartvorm. Het leek gewoon te eenvoudig om waardevol en lekker te zijn!

Ondanks zijn eenvoud beweerden sommigen dat dit ontwerp hen door moeilijke tijden hielp. Mensen zeiden dat deze plakken pizza je door moeilijke dagen heen kunnen helpen door je te herinneren aan gelukkige herinneringen of emoties.

Kun jij het maken?

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Deze lamp is vrij eenvoudig te maken met restjes hout en stukjes materiaal.

Het is ook een ideaal project om jongeren (kinderen en tieners) kennis te laten maken met de wereld van het maken.

Er zijn twee soorten lampen: de ene gebruikt een gloeilamp als lampenkap, de andere combineert de kap met een kleine kaars binnenin. Ik zal je leren hoe je het tweede type bouwt.

Zo ontstaat een verstelbare spot die kan worden verplaatst wanneer dat nodig is, en weggeborgen wanneer dat niet nodig is. Het werkt goed voor kinderkamers, woonkamers, en elke andere ruimte waar behoefte is aan een meer persoonlijke vorm van verlichting.

De lamp bestaat al sinds de oude Romeinen opgerolde lampen van klei gebruikten. De moderne versie werd in het begin van de 19e eeuw ontwikkeld door wetenschappers die in een Edison-fabriek werkten. Deze moderne versies hebben slechts kleine verschillen met het oorspronkelijke ontwerp.

Veel verschillende culturen hebben hun eigen namen voor dit type lamp. Sommigen noemen ze “maanlamp” of “tanita-lamp”. In Italië worden ze “lumi d’argento” of “luci di castelro” genoemd.

In zijn boek Naturally Thin zegt Dr. Michael Oskin dat de gemiddelde Amerikaan ongeveer 10 procent van zijn dag slapend doorbrengt. We brengen dus bijna de helft van ons leven slapend door. Waarom deze tijd niet benutten en meer slapen?

Waarom niet meer slapen

Tips voor het gebruik van de lamp

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Suggesties voor gebruik:

Voordat u de kamer van uw kind verlaat, bergt u speelgoed op dat nog in het zicht ligt en zorgt u ervoor dat hun bed is opgemaakt. Het laatste wat u wilt doen is later terugkomen en ontdekken dat al hun favoriete speelgoed niet op zijn plaats ligt of dat ze de hele ruimte in een puinhoop hebben veranderd door dingen door de kamer te gooien.

Laat hen ook weten dat je van hen houdt en hen ziet als een individu in plaats van een kind. Laat hen weten dat je er altijd voor hen zult zijn, wat ze je ook vertellen.

Het is belangrijk om deze banden aan te knopen, want kinderen die zich geliefd en begrepen voelen, reageren doorgaans beter op uitdagingen in het leven, zoals verdriet, verlies, pijn, kritiek, verslaving en psychische stoornissen.

Laat hen weten dat zelfs als alles in duigen lijkt te vallen of verkeerd lijkt, er altijd een reden is waarom dingen gebeuren en mensen dingen doen. In het begin is het misschien niet duidelijk, maar uiteindelijk zullen ze het begrijpen.

Houd interacties met jonge kinderen eenvoudig, tenzij ze lijken te genieten van complexiteit. Jonge kinderen kunnen heel volwassen en zelfredzaam lijken, maar vertrouw ze pas volledig als ze 11 jaar oud zijn.

Aarzel niet om vragen te stellen! Zelfs als je denkt dat iemands idee raar of gek is, let dan op hoe ze iets uitleggen en noteer hun antwoorden. Probeer dan vragen te stellen om meer te weten te komen over wat ze geloven en hoe ze problemen aanpakken.

Geschiedenis van de maanlamp

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Hoewel lantaarns al duizenden jaren bestaan, associëren wij ze nog steeds met Kerstmis en Pasen. De oude Chinezen gebruikten papieren lantaarns om het nieuwe jaar te vieren; later ontwikkelden de Japanners hun eigen versie van een lantaarnfeest. Behalve als ceremoniële kunstvorm speelden lantaarns ook een belangrijke rol in de folklore.

In China bijvoorbeeld zijn zij verbonden met mythologie en bovennatuurlijke overtuigingen. Het is gebruikelijk dat wanneer iemand slecht nieuws wil overbrengen, men zegt dat het “is als het afschieten van een vlammende pijl in de lucht”. Wat ze eigenlijk bedoelen is dat de boodschap zinloos is en dat er geen excuus of rechtvaardiging is voor wat de persoon vervolgens zegt.

Deze pijlen verwijzen naar profetieën over dingen die in de toekomst zullen gebeuren, zoals politieke veranderingen of oorlogen. Mensen gooiden oude meubels en papieren weg omdat ze geloofden dat deze materialen spirituele waarde hadden na de dood van mensen.

Tegenwoordig gebruiken mensen geurkaarsen om rouwrituelen te symboliseren, zoals het aansteken van kranen (gloeiend water dat op de kaars wordt gegoten) en het branden van salie/cedar wierook. Deze helpen negatieve energie uit de kamer te verwijderen en zorgen ervoor dat iedereen zich rustiger voelt.

In Japan kochten ouders fopspenen voor kinderen (ook wel chubby sticks genoemd) omdat kinderen graag ‘s nachts kolenbranden. Deze lijken op speentjes als je ooit foto’s hebt gezien van nieuwe moeders die op een fles zuigen.

Ook oudere generaties gooiden om soortgelijke redenen kolen weg. Oud

Andere nuttige lampen

Moon lamp - night lamp for children, wall decoration

Er zijn veel verschillende ontwerpen van dit populaire lamptype. U kunt kant-en-klare versies vinden die minder dan 30 dollar kosten, of dure handgemaakte die duizenden waard zijn.

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende soorten hanglampen die beschikbaar zijn, samen met de voordelen en de kosten.

Meer ideeën voor nieuwe ontwerpen

Maak nog een aantal verschillende lampontwerpconcepten voordat u overgaat tot de planfase. Zodra u een paar concepten hebt vastgelegd, begint u ze toe te voegen aan uw honorariumcontract om uw winst te verhogen. Probeer er ‘s nachts een of twee op te hangen in ruimtes met weinig verlichting, zoals keukentjes of ontbijtbars.

Zet geldprijzen op elk model, zodat u ze kunt verkopen als ze snel gaan. Door dit te doen zullen mensen zeer bereid zijn u bedragen van $5-$50 te betalen voor een nachtelijke opstelling.

Probeer gloeilamp pakketten te hebben samen met prijsopgaven, verkoop berichten, enz., zodat bezoekers kunnen blijven na het lezen over uw merk en hoe geweldig het is. De meeste van deze gegevens kunnen gemakkelijk over het web worden verplaatst, geleend of gekocht.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping cart
Sign in

No account yet?

Create an Account
Koekjeswet
We gebruiken cookies om uw ervaring op onze website te verbeteren. Door op deze website te surfen, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies.
AcceptMore info